2016-08-22 133 浏览
终于黎到呢间咁出名既康瑞凉茶食芋圆喇~真系芋圆既超级粉丝,上个月去完台中食左好多,一直都好挂住芋圆,可惜香港既芋圆真系唔多...呢间出名后成日都好多人排,今次八点几黎就好好彩唔洗等位!佢啲芋圆全部都系$25,都几大碗,呢个综合鲜草系我朋友叫既,仙草都几多又有薏米果啲,不过就无咩味,岩哂惊甜既女士。我就叫左椰奶红豆沙连芋圆,哗,估唔到原来呢到高质系个糖水!!!!! 芋圆无想像中咁多,亦唔系超烟韧既口感,但胜在味道天然又唔会加左好多糖,芋圆其实应该淡淡地先食到原本既芋头同地瓜味架嘛~当然同台湾食既比较真系比唔上啦哈哈但意外收获系个椰奶红豆沙真系好味到一个点!!!!!劲重奶香加埋粒粒红豆,同街边果啲红豆水完全两回事,我好少觉得糖水好食架另外叫左呢个糖不甩$18,皮属于劲软属果种而唔系烟韧,所以唔系话好中意食,但食得出好新鲜同埋个芝麻饀都系好食,花生椰丝量都唔少架,够哂用黎𩠌啲汤丸~
呢间出名后成日都好多人排,今次八点几黎就好好彩唔洗等位!