2019-12-31
今日同老婆嚟到系呢间系K11新开嘅铺头,主打东南亚面食,仲以为剩系得面,原来都有其他东南亚小食、甜品及饮品选择。装修简洁,开放式厨房,见到大部份嘅员工都好年青,有活力。点餐可以手机同用铺面嘅点餐机落单,自助点餐系统方便好用。新加坡喇沙好大碗,有好多配料,鱼蛋、鱼片、半熟蛋、虾、豆腐泡等,汤底浓香,只有少少辣,感觉都几正宗,$98性价比高。炸虾薄饼有少少似中式炸云吞,只是转了虾肉馅料。泰式冬荫配炸木瓜丝,木瓜丝炸完似薯条,唔讲争啲唔知系木瓜,配泰式酸辣酱,香口嘢味。成都红油抄手似烧卖多过似饺子,辣椒油唔会好辣,我觉得在辣多少少会更加配合。鲜芒果糯米糍都有长州的水平,芒果鲜甜,糯米皮皮薄烟韧。澳门葡式芒果木糠布甸基本上同澳门的出品冇乜分别,下次可以单独买外卖攞走食。另外点了两杯特色饮品:白熊牛油果,造型可爱,真材实料,冇加其他调味料或糖,钟意食牛油果值得一试。黑熊珍珠姜奶姜味重,奶味浓又顺滑,只系要食珍珠时只黑熊有少少阻住,需要夹开佢才方便食珍珠。两只熊仔一黑一白都好得意。
点餐可以手机同用铺面嘅点餐机落单,自助点餐系统方便好用。
炸虾薄饼有少少似中式炸云吞,只是转了虾肉馅料。
鲜芒果糯米糍都有长州的水平,芒果鲜甜,糯米皮皮薄烟韧。