💛又嚟到长沙湾呢几条街惩罚黄店 ,呢几条街真系黄店林立,一条街都有成两三间好正呀。呢间仲要不断loop播运动歌🇭🇰一路食一路唱k无难道。呢度出名食burger,梗系嗌返个份量十足既公司汉堡($99)啦!里面有两块牛,一块系自家制,一块系和牛,仲有浓浓芝士味既车打芝士、黑松露蛋、生菜同蕃茄。和牛汉堡好好食😋好juicy又无好油腻既感觉,加埋上面溶溶哋既芝士真系掂呀!不过块自家牛就有啲干同怪,肉质似素牛咁样,黑松露蛋我以为会系炒蛋😂点知上到枱系荷包蛋既喂?另外就系底𠮶块包俾蕃茄同肉汁整到完全湿透,基本上系攞唔到手食的。但overall佢都系一个好食既汉堡,同埋真系几大个,女仔建议share食,只要避开有自家制牛既汉堡就得啦🐒!转咗做餐(额外+$18)包野饮同小食各一。我地两个都拣咗热柠柑桔,甜度酸度刚好又够润,可以抵消一下食burger既油腻感。小食要咗鸡翼,炸到外脆内嫩唔会食到成口油架!黑色系我最钟意既颜色,无理由唔嗌返个海鲜忌廉汁墨鱼面($79)既🏴!同样地呢个都系跟咗餐(额外+$10),小食要咗番薯条,饮品一样要咗热柠柑。个人觉得个意粉出色过个burger😆!佢个面条煮得好好,系al

柑桔柠檬

番薯条

海鲜忌廉汁墨鱼面

个人觉得个意粉出色过个burger😆!佢个面条煮得好好,系al dente既口感,唔会过软仲又带点烟韧!仲有就系佢都几多砚,虽然细只咗啲,不过食落唔腥。海鲜种类唔多,除咗砚,好似就系剩返青口同蟹柳(嗯...应该唔算海鲜🤪),不过个汁同面条真系煮得好,仲有大量洋葱同菇,夹埋都几好食。
番薯条

番薯条每条都大大碌😇无落多余既调味,食落系天然既番薯甜味,炸到脆卜卜,即使攞咗喺到一段时间都系咁脆,食到好食既番薯条真系开心(不过ATUM既番薯条系仍然未有人能够超越🤤)。
附近仲有好多黄店好似元洲牛肉面、CHOO CHOO、Second Bite (详见#fnfyellow_长沙湾 )、甜记饺子,大胃既可以一日试哂咁多间🤡!
黄色事迹💛: 请学生食小食、良心饭券、11.11罢市、疯狂播运动playlist
佢地服务态度都好好,去开长沙湾既你地可以试下呢间fasttaste呀!