2023-07-27
Cafe位于观塘工厦中嘅木系家私舖 书架上面有书同杂志~可以一路睇书一路chill住饮咖啡餐厅系半自助形式 嗌完餐等嗌number 再自己去拎餐 餐具同水-👩🏻🍳Idiots翻兜之选❤️🔥Matcha Latte $42呢杯系海马拉花🤤好浓郁嘅抹茶味 唔重奶味甜度适中~❤️🔥Hojicha Latte $42拉花好有心机🫶2杯焙茶latte嘅花纹都唔同~茶味浓得嚟 口感顺滑 唔会饮到粉粒☺️❤️🔥麻糬Tirumisu $38系周末限定甜品!🤤啲麻糬好流心好qq嘅软 有好浓奶味海棉体好湿润 较重Espresso味🤤酒味唔多整体偏甜~❤️🔥姜黄香梨吉士蛋糕 $42招牌甜品之一🫶蛋糕松软得嚟唔会太松散香梨鲜甜唔漏 加上蛋糕用咗乳酪减少牛油量感觉享受到食甜品嘅满足之余 又冇咁有罪恶感😂❤️🔥西兰花芝士煎饼配水波蛋 $118Low carbs之选!西兰花粒用芝士黏合煎成饼有莲藕片 蜜柑同合桃点缀🥰但水波蛋唔算好流心~❤️🔥波尔多可丽露 $35店员预先将可丽露切半可丽露外脆内软🤤唔知系咪因为影完相先食 个皮有啲硬~不过焦糖味都好香中间蛋糕体好松软湿润 有啲似炖蛋咁😹-👩🏻🍳Idiots食过就算⚡️
👩🏻🍳Idiots翻兜之选
❤️🔥Matcha Latte $42
呢杯系海马拉花🤤好浓郁嘅抹茶味 唔重奶味
甜度适中~
❤️🔥Hojicha Latte $42
拉花好有心机🫶2杯焙茶latte嘅花纹都唔同~
茶味浓得嚟 口感顺滑 唔会饮到粉粒☺️
感觉享受到食甜品嘅满足之余 又冇咁有罪恶感😂
❤️🔥西兰花芝士煎饼配水波蛋 $118
Low carbs之选!西兰花粒用芝士黏合煎成饼
有莲藕片 蜜柑同合桃点缀🥰
但水波蛋唔算好流心~
❤️🔥波尔多可丽露 $35
饮落偏甜 似香精茶包味 earl grey味唔重🤔
⚡️丹麦蓝芝士生果沙拉配豆干及红石榴醋酱 (素食) $88
好浓嘅奶膻味 未必个个人都接受到😆
蓝芝士份量唔算好多 分开好多细细粒咁
啲沙律菜捞咗红石榴醋酱 但酱汁唔多 食得出有啲啲酸酸甜甜嘅味 唔太浓 用嚟配蓝芝士食都唔错☺️
豆干就好干 唔算太有味 同个沙律好似唔太match😹
整体嚟讲 味道偏淡 只靠蓝芝士带起个味 适合中意食清淡嘅素食朋友~
👩🏻🍳Idiots总结
甜品睇得出好有心思🫶
而且每个餐都会送玛丽莲🤍
不过要留意cafe 6点就收舖 如果想试多啲嘢食就要早少少去喇~