前几日同朋友去咗朗豪坊嘅灯笼卤味 一直好钟意食呢度嘅蛋饼🥢朗豪坊分店装修都好宽敞 墙身挂咗好多台式招牌 充满台湾地道风格✨一人叫咗一份下午茶 再加多份蛋饼😚ꕥ 自选招牌灯笼卤味可以拣四款配料再加一款面 卤味鸡翅膀煮到好稔好入味🐔大肠质地软而有弹性 另外拣咗两款菜 分别系高丽菜同埋金菇 两样都索晒卤水汁 味道浓郁又唔会太咸👍🏻面都有四款选择 我哋拣咗最索汤嘅冬粉 份量都好多 口感唔软唔硬都啱啱好 ꕥ 台式蜂巢牛肚卤肉拌乌龙面估唔到卤肉同乌冬都咁夹 个汁好挂面🍜牛肚有5件 煮得好入味 食落好爽口ꕥ 葱抓蛋饼火腿/粟米/芝士 系我最钟意嘅配搭🤤火腿咸咸地 粟米甜甜地 再加半溶嘅芝士 无论味道同口感都好有层次🫔喜欢个蛋饼煎到带点焦香 好香口

一人叫咗一份下午茶 再加多份蛋饼😚
ꕥ 自选招牌灯笼卤味