2019-11-29
呢间餐厅摆咗系“想去”𠮶度好耐喇,终于喺今次补祝老公生日去到喇,我哋经官网比订金预约有6折优惠。我哋6:25到达,喺餐厅门口已经好多人排队,到30分开始入座,每一张枱安排需时一至两分钟,外面大排长龙。餐厅安排得唔好,应该早啲安排入座,通知食客30分先开始。先讲餐厅编排都可以,唔会密麻麻,而食物方面就真系好麻麻,好多都系平价嘅食物,款式少味道又普通,鱼都系用乌头鱼,侍应有礼貌,但有一点奇怪系餐厅竟然无供应湿纸巾,话无晒。三百左右系平,都系𠮶句,可以有好多好嘅选择。即开苏格兰生蚝,每人可以拎两只,全程都好多人排队。我哋都系到八点十左右得两三个人排队先拎,到9:00停止供应,得一个人好努力默默咁开。生蚝新鲜,唔太咸,都算饱满。蟹脚同虾都几好,蟹脚唔太咸,无咩多余水份又多肉,而虾都好新鲜。其余都一般无咩味。刺身系自取款式唔多但系都几新鲜,希灵鱼同三文鱼最好味。寿司真系唔得,蟹柳都系实嘅,饭又硬。烟三文鱼无够肥味淡咗啲,火腿Ok。炸蟹肉薯饼都几好。安格斯牛太熟,肉质可以。另外有炒杂菌,薯仔,白酒青口。天妇罗嘅炸虾有啲一粒粒嘅脆脆喺面,外层有啲硬,除咗青葵,就系三色椒天妇罗,我都系第一次见。焗蚝原
其余都一般无咩味。
刺身系自取款式唔多但系都几新鲜,希灵鱼同三文鱼最好味。
寿司真系唔得,蟹柳都系实嘅,饭又硬。
烟三文鱼无够肥味淡咗啲,火腿Ok。
炸蟹肉薯饼都几好。
安格斯牛太熟,肉质可以。
另外有炒杂菌,薯仔,白酒青口。
焗蚝原本放喺热晕盘自取,一阵就无晒,之后好似refill咗一次,到最后由厨部职员分配,我拎到最后三只,味道都可以。
西班牙海鲜炒饭麻麻,另外系一盘有几粒蚬嘅蒜香意粉,蒜味无,又无汁又淡又干。
鹅肝酱多士块包好硬。
蕃茄忌廉汤,茄味重忌廉味好少。
节瓜咸蛋汤,无咸蛋味,完全唔似汤。
甜品嘅意大利芝士蛋糕,蒲挞同埋焦糖炖蛋最好味,切件蛋糕都唔错。杯装嘅慕斯太多鱼胶,好实。
面档可自选配料同粉面。
苹果汁,杂果宾治,咖啡,茶包茶。
自助Haagen-Dazs雪糕有6种味。