食开西餐嘅朋友都应该知道前菜主菜同埋甜品都系必须嘅, 咁先至系一餐完美而且丰盛嘅西餐。今次去到中上环第一间唔系好显眼嘅小店舖,眼见午餐时段好多餐都好吸引所以真系可以一试。主菜可以要沙律或者汤而今次我就要做汤,个汤系鲜制蘑菇汤,最起码一定一定唔系罐头汤而系亲手自己切在整浓D,淡淡都系精华,蘑菇味成为左最大主角,里面应该仲有啲忌廉汁喺度所以令到个汤更加滑主菜就叫咗软壳蟹意大利饭,无论系日本食手卷又好定系西餐都好软壳蟹都系我好钟意嘅食物,真系点整到可以好好味特别系炸过。 先讲下软壳蟹嘅味道,惊喜位在于居然有唔少嘅膏,呢一点我真系冇谂到会有,肉量都唔少可以用叉轻松了出嚟,个软壳软得来仍然系脆卜卜,一啲都冇油腻感。至于个饭虽然份量唔多,但重质不重量,粒粒分明系最明显嘅特色,食多几啖就会发现蘑菇同埋洋葱配合起嚟系令到口感浓郁之余仍然带一啲清新,洋葱嘅份量都唔少但唔会令人抗拒饮品都可以一提我成日都提及嘅奶茶,本身以为西餐嘅奶茶系用英式红茶,不过呢度似乎用嘅系锡兰红茶,饮落去有少少似港式奶茶但估计用嘅奶唔系黑白淡奶而且份量较多所以奶嘅味道都几厚,都系自己喜爱嘅味道。所以整体来讲价钱亦都唔贵一个人食平均

所以整体来讲价钱亦都唔贵一个人食平均大约$70,呢个价钱已经可以食到前菜主菜同埋甜品就系招牌嘅窝夫,性价比认真几高
2020-03-13
  • Waffle