讲到平价寿司店 当然不得不提寿司郎啦 寿司郎未打入香港市场之前 一直都久仰大名了 出名在平价 寿司质素好 又有日本回转寿司店嘅环境气氛 当然 如果系抱住要食到高级寿司嘅心态 就会觉得排队系唔值得啦 正所谓期望越大失望越大嘛!但我个人而言 系非常满意寿司郎嘅 亦觉得佢系成功嘅寿司店!所以非常推荐 钟意平价寿司嘅各位 不妨试试呢间疫情中依然成功冲出困境 逆市之中大开分店嘅寿司郎啦!呢次食寿司郎系三四点左右 排队半个钟左右 尚可接受啦 如果唔想排队 就要用app 一个月前预订啦一入去 就会比呢块板你 话比你听你嘅位置 如果朋友未到而你先入座 就非常方便了 觉得呢点几贴心 跟住就介绍下食物啦😀雪花和牛双味 $17呢款寿司好似系限定款式 但都几好味同抵食 17蚊有两款唔同嘅配料 但其实我唔太知道两者嘅分别 应该只系一个有葱 另一个冇 我好少食生嘅牛寿司 但都几好食 肉质ok 唔会好硬 特选大吞拿鱼腩 $27呢款系最贵嘅吞拿鱼腩寿司 一件27蚊 质素几好 相中可见 肉质鲜嫩 油脂分布平均 唔会明显有一部分特别多肥肉 好食 我觉得唔好落酱汁食最好 因为咁先可以食到新鲜嘅味道 而且唔腥 以连锁寿司店比

跟住就介绍下食物啦😀
雪花和牛双味

雪花和牛双味 $17

特选大吞拿鱼腩

特选大吞拿鱼腩 $27
呢款系最贵嘅吞拿鱼腩寿司 一件27蚊 质素几好 相中可见 肉质鲜嫩 油脂分布平均 唔会明显有一部分特别多肥肉 好食 我觉得唔好落酱汁食最好 因为咁先可以食到新鲜嘅味道 而且唔腥 以连锁寿司店比较 算系几好味!推荐😍

酱烤特选大吞拿鱼腩

酱烤特选大吞拿鱼腩 $27
同样系27蚊嘅吞拿鱼腩 呢件就冇上面𠮶款咁好食啦 因为系稍微烧过 正常就应该系入口即溶嘅口感啦 但佢可能烧得比较耐 变得有少少硬/ 有嚼劲 而且我唔太食得到酱烤嘅味道 但吞拿鱼腩原本嘅鲜味又流失咗少少 变得有少少尴尬嘅定位 可能系我唔好彩啦 其实都ok嘅 但比起其他吞拿鱼腩 我就唔会再选择呢件啦 有少少期望落差🤨

特选中吞拿鱼腩

特选中吞拿鱼腩 $17
吞拿鱼腩嘅另一个款式系17蚊嘅中吞拿鱼腩 比较薄 而且油脂分布冇咁明显 但我觉得呢件寿司比起其他连锁回转寿司点嘅中吞拿鱼腩有诚意得多 我唔识形容 但就系唔腥 入口好快溶 总之就系好食😛

盐烤特选中吞拿鱼腩

盐烤特选中吞拿鱼腩 $17
同样系盐烤特选系列 呢件就好出色啦 可能因为中吞拿鱼腩比较薄身 略略烧完后唔会太硬 啱啱好 呢件真系入口即溶 好好味 有惊喜🥰

炙烧芝士三文鱼

炙烧芝士三文鱼 $12
价钱好平 性价比特别高 而且本身芝士 三文鱼 加上炙烧就已经系唔可能出错嘅配搭 当然好好味啦 而且烧得啱啱好 唔会好似其他连锁回转寿司店咁 有时烧得唔够多/ 唔平均 好好食🥺🥺🥺

三文鱼配特盛三文鱼子
三文鱼配特盛三文鱼子 $27
三文鱼系厚身嘅 而三文鱼子都唔系𠮶啲摆得太耐而一咬落去系空心𠮶种 而真系正常𠮶啲 绝对唔马虎 用料感觉成本高嘅 好食 但本身配搭就会有啲咸 建议唔好落太多酱料 咁先好味

抹茶蕨饼芭菲

抹茶蕨饼芭菲 $32
其实呢个价钱我觉得有少少贵 但我觉得系好食嘅 而且叫咗真系满意 好有日本平价寿司店/家庭料理店嘅感觉 而且里面真系有层次嘅 唔会空心咗 雪糕亦好滑 里面嘅粟米片好脆 配搭令人好有满足感😚

比利时朱古力雪糕

比利时朱古力雪糕 $17
呢个雪糕🍦系同行友人叫嘅 包装好可爱 但份量比较细 性价比唔太高啦 我试咗一下 觉得有少少偏水 似朱古力沙冰类雪糕 有少少碎冰咁 冇咗雪糕𠮶种实在咁 同埋朱古力味唔太浓 有少少美中不足 但我觉得试一次都无妨嘅 又冇话好后悔叫咗呢款甜品 毕竟佢包装真系好可爱😛

雪花和牛双味
特选大吞拿鱼腩