2016-01-01 1040 浏览
今晚系除夕夜我们去咗东涌蓝天海岸嘅「My Thai Bar & Restaurant」食晚饭!我们叫咗龙虾冷盘伴红莓醋、香煎法国鹅肝配红酒烩梨、法式洋葱汤、红桑子雪葩、低温烤原条美国1855安格斯肉眼扒「10安士」、法式焦糖炖蛋/朱古力心太软伴雪糕、鲜虾冷盘、烧西冷牛扒「8安士」、沙嗲鸡肉「半打」同三味鱼「鲈鱼」!龙虾冷盘伴红莓醋嘅龙虾肉好爽口弹牙,加埋红莓醋汁一齐嚟食,酸酸甜甜相当开胃!香煎法国鹅肝配红酒烩梨嘅鹅肝煎得外层好金黄香脆,入面亦好嫩滑!法式洋葱汤嘅洋葱煮得好腍,汤底嘅味道好香甜浓郁!红桑子雪葩嘅味道酸酸甜甜,非常清新同醒胃!低温烤原条美国1855安格斯肉眼扒「10安士」嘅肉质极之松软嫩滑,肉味亦非常香浓!系本人嘅必食推介!法式焦糖炖蛋表面嘅焦糖相当香脆,鸡蛋极之香甜软滑!朱古力心太软伴雪糕嘅心太软非常流心,流出嚟嘅朱古力相当香甜软滑,但味道唔会过甜!鲜虾冷盘嘅鲜虾肉质超爽口弹牙,味道亦好鲜甜!烧西冷牛扒「8安士」嘅肉质非常嫩滑,肉味亦好浓郁,再加埋个秘制酱汁一齐食,真系极之惹味!沙嗲鸡肉「半打」嘅肉质好嫩滑,唔会有「嚡」嘅感觉!三味鱼「鲈鱼」嘅卖相非常吸引,鱼肉炸得好香脆
我们叫咗龙虾冷盘伴红莓醋、
香煎法国鹅肝配红酒烩梨、法式洋葱汤、
法式焦糖炖蛋/朱古力心太软伴雪糕、鲜虾冷盘、
烧西冷牛扒「8安士」、
加埋红莓醋汁一齐嚟食,酸酸甜甜相当开胃!
法式洋葱汤嘅洋葱煮得好腍,汤底嘅味道好香甜浓郁!
红桑子雪葩嘅味道酸酸甜甜,非常清新同醒胃!
肉味亦非常香浓!
系本人嘅必食推介!
法式焦糖炖蛋表面嘅焦糖相当香脆,鸡蛋极之香甜软滑!
但味道唔会过甜!
鲜虾冷盘嘅鲜虾肉质超爽口弹牙,味道亦好鲜甜!
烧西冷牛扒「8安士」嘅肉质非常嫩滑,肉味亦好浓郁,
再加埋个秘制酱汁一齐食,真系极之惹味!
沙嗲鸡肉「半打」嘅肉质好嫩滑,唔会有「嚡」嘅感觉!
三味鱼「鲈鱼」嘅卖相非常吸引,
鱼肉炸得好香脆,
炸粉亦唔好过厚,味道酸酸辣辣相当惹味开胃!
龙虾冷盘伴红莓醋
香煎法国鹅肝配红酒烩梨
法式洋葱汤
红桑子雪葩
低温烤原条美国1855安格斯肉眼扒「10安士」
法式焦糖炖蛋/朱古力心太软伴雪糕
鲜虾冷盘
烧西冷牛扒「8安士」
沙嗲鸡肉「半打」
三味鱼「鲈鱼」
龙虾冷盘伴红莓醋
香煎法国鹅肝配红酒烩梨
法式洋葱汤
红桑子雪葩
低温烤原条美国1855安格斯肉眼扒「10安士」
法式焦糖炖蛋/朱古力心太软伴雪糕
鲜虾冷盘
烧西冷牛扒「8安士」
沙嗲鸡肉「半打」
三味鱼「鲈鱼」