今日时间尚早,于是与友人去食埋糖水先返屋企,讲到系深水埗,长沙湾呢头,识食的 一定会识黎松记食糖水,对我黎讲无他的老字号,多款式,冻热糖水,甜品都好齐全。我份人就好简单,唔系点豆腐花,就系点绵绵冰,今日就点了个绵绵冰首先你可以点选冰既口味,我就通常点益力多及芒果,口感一流,一个字正然后就可以配塔两款材料,可选oreo,可可米,爆珠,三色果(任何一款口感都超赞),最后就选汁,朱古力或士多啤梨汁。整个绵绵冰每次食完都会好透心凉,加上自己点选的配料,食冰之余,又会食到其他口感,脆卜卜的如可可味,想有d咬感既可以点爆珠或三色田,大家真系可以试下而我朋友就是summer爱好者他最喜欢就是双球都是芒果,让他觉得最特别最正的就是那两条朱古力,每次他都会觉得好好食,而硬要我食一条,我每次食左一啖后佢就一定会问,系咪好正呢整体来说,松记开左咁耐,水准依然都保持得到,的确系唔错,可以例为我永远的糖水食堂
今日时间尚早,于是与友人去食埋糖水先返屋企,讲到系深水埗,长沙湾呢头,识食的 一定会识黎松记食糖水,对我黎讲无他的老字号,多款式,冻热糖水甜品都好齐全。
杂果双色绵绵冰

而我朋友就是summer爱好者
Summer

他最喜欢就是双球都是芒果,让他觉得最特

2020-04-16
宵夜