天气凉凉地,决定4人去食鸡煲我地太约7:30到,店里面得三四枱客,但大家觉得可能其他人未有咁早收工,所以照食唔怕伏。因为挂住开餐唔记得影低芝士鸡煲同麻辣鸡煲既容貌。麻辣鸡煲有得拣bb、大中小辣,我地唔食得辣就拣左bb辣,辣度系岩晒我地,但味道略淡。芝士鸡煲值得推荐,芝士同洋葱份量都足够。趁未打得边炉,就叫个蛋黄炸鱼皮试试先!点解会系橙色架!而且鱼皮已经「林」晒,小小蛋黄味都冇,唔知自己食紧咩!到真正打边炉啦:如果转汤底要加$28(有皮蛋汤,沙嗲汤同蕃茄汤),免费既只有佢既猪骨汤,健康到同清水冇乜分别,只系叫做白白地既清水(本人食吉野家都要叫清汤,唔中意太浓)食完鸡煲成个煲都系油,如果换煲要收$20,建议大家倒走小小油先加汤。上图就系加完汤系麻辣系到,大家可以联想到到底有几淡。打边炉首选当然系肥牛同羊肉,牛冇牛味羊冇羊味,唔知自己食左咩丸类就正常味道,周街都一样既。最夸张系猪皮,成块都系毛完全唔干净,食一啖同食毛冇分别,唔知点解会摆得上枱比客人食。海鲜类有鱼片同虾,但食完其他野觉得唔新鲜,所以冇叫虾,至于鱼片就不过不失啦。唯一好食既就系菜啰,娃娃菜同王帝菜都可以既,莲藕同粟米都异常难食😰
天气凉凉地,决定4人去食鸡煲

趁未打得边炉,就叫个蛋黄炸鱼皮试试先!

点解会系橙色架
!而且鱼皮已经「林」晒,小小蛋黄味都冇,唔知自己食紧咩!

上图就系加完汤系麻辣系到,大家可以联想到到底有几淡。
上图就系显示食饭最旺既时间,间铺都可以好小人,除左卡位其他都系空置既,呢间店除左芝士煲同服务态度,食物系完全fail😓
2018-10-03