2019-11-27
细细过就喺禾𪨶食到大既陈根记,原来分店开到去大埔! 真系唔系揾食经过都唔知!晚市时间人气同禾𪨶老店同样旺盛,都系充满人气同镬气!呢度装修好有禾𪨶大排档既风味,用返大排档常用既圆櫈,又整返好似冬菇亭既布置,骤眼望吓以为呢度系大排档!不过环境就比以前大排档更干净同舒适利宾纳梳打红茶先到,大大杯都系十几蚊,非常抵饮!柠槟既酸甜本来已经好醒神,加埋红茶,呢个组合更醒神!卖相十足既wasabi沙拉虾球系先到既小菜!大大碟都系80 几蚊! 日式芥辣味道几吸引!咬落外脆内爽既虾肉,加上有少少攻鼻既日式芥辣味,非常过引!西兰花炒斑球大大碟,炒到好鬼香,爽口鲜甜既西兰花感觉劲多,好似唔驶钱咁!斑球大大块,鲜味十足,又有镬气,值得一赞!最后上台既系镬气十足,上台时仍然热辣辣既川味腩片豆腐煲,份量十足唔在讲,炒到带点焦香既豆腐,吸晒辣汁,十分惹味!腩片肥瘦适中,几爽口!加埋d辣椒片,完全唔觉得肥腻!记得留返个肚食佢哋既奶冻,只系加$8 就有得食,非常抵食!临走先发现完来食够$300有得加$1换乳鸽! 为左只$1 乳鸽,下次一定要再嚟!
晚市时间人气同禾𪨶老店同样旺盛,都系充满人气同镬气!
咬落外脆内爽既虾肉,加上有少少攻鼻既日式芥辣味,非常过引!
斑球大大块,鲜味十足,又有镬气,值得一赞!
腩片肥瘦适中,几爽口!加埋d辣椒片,完全唔觉得肥腻!
记得留返个肚食佢哋既奶冻,只系加$8 就有得食,非常抵食!