2019-01-09 76 浏览
今晚同朋友一齐嚟试下呢间好出名既麻辣火锅店。一坐底店员就俾咗围裙我哋,惊我哋食嘢𠮶阵会有汁弹。另外仲有辣凤爪,味道都唔错!辣辣地可以过下口瘾。今次拣咗了红油药膳鸳鸯汤底,一边系麻辣,另一边系药膳。而我本身就比较钟意食药膳锅,因为可以饮埋佢个汤!呢度嘅麻辣,味道都唔错,嗌小辣的辣度都已经足够,麻麻辣辣,能够刺激味蕾。药膳汤底甘甘地,而且好清甜,啱哂中意饮汤嘅我。海鲜拼盘包海虾一只、沙白蚬两只、蚌一只同埋一只鲍鱼,鲍鱼整熟咗都仲有成只手掌咁大只!海鲜新鲜鲜甜,$99/位呢个价钱都算超值!云耳,每次打边炉都系必叫,云耳不单止健康,而且仲会吸收埋汤嘅味。食系上嚟爽口又有汤味!正!鬼马墨鱼脆,之前打边炉都有试过落油炸鬼,今次系油炸鬼中间再加左墨鱼滑,食落除咗会吸咗汤汁之外,仲好爽口弹牙! 即炸嘅关系,其他嘢未食得之前可以食住医下肚。极品手切肥牛(小),细嘅份量都唔算少,我地3个人一人都食到6-7块。肥牛厚薄适中,牛肉味都几浓,肉质松软。花雕鸡件(半只),花雕酒味都几浓,就算整熟之后都食到有酒味,鸡肉嫩滑。马蹄竹蔗水,一小枝大概可以饮到5-6杯。樽入面还有竹蔗、马蹄、红萝卜同埋茅根。味都算几浓但系

今晚同朋友一齐嚟试下呢间好出名既麻辣火锅店。

马蹄竹蔗水,一小枝大概可以饮到5-6杯。樽入面还有竹蔗、马蹄、红萝卜同埋茅根。味都算几浓但系唔系好甜,用嚟解辣一流!
沙冰
2019-01-06