2019-03-17 2272 浏览
近排工作太忙,少左同朋友见面。所以就啱今晚得闲,就约朋友去饮番杯同吹下水。今晚黎左朋友极力推介既Bar- Drunkerland. 呢到位置好方便,系天后站出黎行1分钟就到一去到门口就已经即刻有人安排我地坐位老板见到我地系新客就主动咁介绍d drink比我地。原来呢间酒吧既啤酒全部都系手工啤。仲要有成50几款比客人选择哗!咁特别 听完之后忍唔住要即刻喝番两杯。老板跟著我地既喜好介绍左我地试下只alska berry cider先。甜甜地,但系又充满Berry味,好易入口好啱女仔饮。饮一杯当然唔够喉啦ally:老板跟住再介绍我地饮-狮子山下MG:2]呢只手工啤充满左浓郁既小麦同香草香味,再隐约散发出淡淡哗!好特别!饮到兴起,梗系要叫d小食黎佐酒啦!特别推介~黑松露芝士薯条薯条即叫即炸,上枱热辣辣。薯条上布满厚厚既芝士同黑松露碎食落一d都唔会觉得油腻之余又够味又叫左蒜蓉包哗!呢个简直杰作MG:4]蒜蓉包烤得香脆。虽然上面只有一层薄牛油再加蒜蓉碎,但面包充满浓郁的牛油同蒜蓉既香味,咸淡适中love:真系忍唔住要encore系食野途中,老板收到一枝新既意大利花雕,佢问我地有无兴趣,仲免费请我地

呢到位置好方便,系天后站出黎行1分钟就到

一去到门口就已经即刻有人安排我地坐位

哗!咁特别

甜甜地,但系又充满Berry味,好易入口
好啱女仔饮。饮一杯当然唔够喉啦ally:

老板跟住再介绍我地饮-狮子山下
MG:2]
呢只手工啤充满左浓郁既小麦同香草香味,再隐约散发出淡淡
哗!好特别!
饮到兴起,梗系要叫d小食黎佐酒啦!

特别推介~黑松露芝士薯条

薯条即叫即炸,上枱热辣辣。薯条上布满厚厚既芝士同黑松露碎
食落一d都唔会觉得油腻之余又够味
又叫左蒜蓉包
哗!呢个简直杰作

MG:4]

love:真系忍唔住要encore
i
MG:5]
饮到咁上下见仲有d肚饿。就再order左炸鱿鱼圈,洋葱圈,椒盐豆腐同炸鸡翼。香脆可口。炸粉同调味粉原来系老板们
钟意食辣既你地一定要试下个鸡翼。
um
MG
MG:7]
全部小食即叫即炸,
loon:
呢到炸野d面浆一d都唔厚,又唔油,食多少

最后再叫多杯~ Tangerine Wheet Beer~
呢只啤酒充满左浓郁既啤酒花味,再带橘子香。又香又易入口。饮完一啖之后,啤酒既苦味仲隐约残留系口中一段
like:

饮醉食饱过后就系时候返屋企lu

虽然笫一次黎Drunkerland,但系已经比佢地特别既手工啤酒同出色既小食吸引住。再加上老板们热情好客既招呼,今晚饮得特别
love:
已经忍唔住想再黎