2019-06-23 80 浏览
男朋友由細到大都係一個飛機迷,今次我就安排左個驚喜,帶佢黎到呢間位於大角咀的飛機主題西餐廳「The 747 Galley」食午飯餐廳嘅裝潢同設計都好似一個機場同機艙咁星期六都有午市套餐,價錢都係由$68起,幾抵食喎!仲有燒紐西蘭肉眼扒套餐,好吸引呢!雜菜沙律沙律菜碧綠爽脆,好新鮮,加入左健康的橄欖油酸醋,清新開胃煙肉薯仔湯薯仔煙肉湯濃稠度適中,好幼滑,薯仔同忌廉味濃郁,仲帶有陣陣煙肉香氣菠菜芝士釀龍利柳卷龍利魚柳卷著菠菜碎,加上芝士後焗香,再淋上忌廉白汁,感覺唔膩。龍利魚柳好軟腍,同芝士菠菜的味道幾夾!旁邊仲有炸得金黃的薯條,熱辣辣,好香脆,邪惡又好食!伴碟仲有我最愛既露荀同番茄乾啊牛肝菌燴牛仔柳意粉醬汁加入左牛肝菌煮製而成,同牛仔柳一齊燴煮,香濃美味!牛仔柳份量多,肉質結實!意粉軟硬適中,口感不錯呢,夠哂飽肚泡沫咖啡咖啡味好重,奶的比例較少,整體不錯。我個人比較喜歡多d奶的咖啡
餐廳嘅裝潢同設計都好似一個機場同機艙咁

雜菜沙律

沙律菜碧綠爽脆,好新鮮,加入左健康的橄欖油酸醋,清新開胃

煙肉薯仔湯

菠菜芝士釀龍利柳卷

牛肝菌燴牛仔柳意粉

醬汁加入左牛肝菌煮製而成,同牛仔柳一齊燴煮,香濃美味!
牛仔柳份量多,肉質結實!意粉軟硬適中,口感不錯呢,夠哂飽肚

泡沫咖啡