2018-03-20 267 浏览
今日去咗铜锣湾探朋友,夜晚朋友就带咗我去呢间冰室食晚餐。八点钟去到已经座无虚席,店员都好有礼貌甘安排我地等一等之后安排我入座。首先主食方面,我们点了最强什扒,一个包括鸡扒,牛扒,猪扒既铁板餐,再配上好大个鲜味的蕃茄,牛俐,肠仔,太阳蛋,最适合喜爱食肉的朋友!跟餐加$20可以转酥皮龙虾汤,几中意个汤,配酥皮真系好好味,个皮脆卜卜,热辣辣夹埋一齐食口感又丰富,而且仲有一啲龙虾汤味龙虾味都几鲜。单点方面,葱花黄金炒蛋扒多士,好少见餐厅用葱花炒蛋再配多士,我第一次见!炒蛋加左咸蛋黄碎去炒,食落有种住家菜既感觉,蛋香浓,加埋咸蛋黄仲有少少咸香。芝士焗西兰花,几爽口,芝士浓得尼唔怕太溜。整餐饭到时合共200多元👍🏻估唔到平平无奇嘅餐厅原来都咁用心制作!如果我住喺附近咁就好啦有多个开饭嘅地方。

芝士焗西兰花,几爽口,芝士浓得尼唔怕太溜。