我之前唔知道原来九龙湾呢边都有一间松记,你问系咪好【隔摄】?又唔算,但除非你咁啱行过或者有朋友知道先会黎食。是日黎九龙湾睇戏,食完饭点都要揾甜品食一食。今次叫左“南北杏海底椰炖雪梨”,我唔太记得实际上呢道甜品个名,热食黎嘅,应该系餐牌上唔难揾。呢道甜品滋润得黎唔会好凉,啱晒我地女士食。就算刚来完月经食都唔会有影响甜品唔算好大碗,作为饭后甜品刚好。食个阵发现原来呢道甜品一啲都唔算甜,甜度应该系以里面嘅糖冬瓜造成,当然唔排除有另外加冰糖的可能性。🤔但食得出真系炖左好耐(点完之后隔左几分钟就到)。味道只有淡淡甜味,基本上食里面的雪梨同糖冬瓜都已经冇晒味,海底椰就依然有自身的味道。味觉上层次感虽不丰富,但有滋补的感觉。如果平时唔太喜欢太甜嘅朋友,即管试试。我自己有时都好怕食完饮完好甜嘅野,之后成个口甜到笠,要饮清水过口。而呢个真心推荐,食之前最好等佢摊冻少少,因为都几热,若然唔食开热食甜品的饭友,就唔好勉强。另外男朋友点左个芒果雪糕+班戟。佢话想试下新野,平时佢必叫系榴梿班戟。(有兴趣可以睇我之前的食评)卖相都唔错芒果雪糕好香芒果味,有些少似维记雪糕,奶味重。我觉得有种似热情果雪糕个种香味,算

而呢个真心推荐

卖相都唔错
芒果雪糕好香芒果味,有些少似维记雪糕,奶味重。我觉得有种似热情果雪糕个种香味,算系齿颊留香。

芒果班戟内有大量芒果肉同忌廉,最能形容味道同口感,就系似面包店的芒果蛋糕。咬落去就系个阵芒果香同忌廉味,只差冇蛋糕底。班戟皮做得相当柔软,冇面粉味。

唔啱食榴梿的,可以食下芒果班戟,芒果肉新鲜,大部分都香甜,值得试下。

埋单两个人就64蚊(免加一),我唔太肯定边个甜品系29蚊,边个35蚊😂
价钱就作参考参考,当然经过可以入去望望个餐牌。

我大概晚上7点左右去食,有好多空位,座位算寛敞,干净

而家仲出左好流行的芋圆糖水😶,但我钟意食旧款少少甜品

2017-08-01