2016-08-08 853 浏览
星期日都要过湾仔去上堂,实在不情愿去,但又要考试,当返左一日工,个course值2000大元,本身已经好攰,都硬住头皮去上。12:00放lunch,完全唔熟地理环境既我,傻下傻下走落斜路,同行有一个同班既女仔,各自都冇伴食饭,所以就一齐食冇咁尴尬。就近见到一间米线舖,个名都几熟,记得我北角娘家都有一间,唔洗等位就有得坐,唔考虑就入左去。主要都系食麻辣/酸辣米线,$31起一碗有一个𩠌,另外再加𩠌就加$6,随便食个lunch就冇特别加𩠌了。等左成10分钟先有得食,上菜时间过慢。白菜水饺小窝米线 (酸辣7小辣) $31呢度既辣分左好多种级别,见隔离枱话3小辣好辣,唔太食得辣既我随便拣左7小辣,黎到汤底望落冇红色,但其实系有辣味的,呢个辣度啱哂我,少少辣又唔会太呛喉,可惜个酸味就唔太惹味。白菜水饺有2只,个皮好薄,食到有白菜同肉粒,味道不太浓。米线质地还可以,都够滑。冻饮加$4同我一齐食既女仔都觉得,平平无奇的一碗面,医左肚就算。

等左成10分钟先有得食,上菜时间过慢。
白菜水饺小窝米线 (酸辣7小辣) $31
米线质地还可以,都够滑。
冻饮加$4

同我一齐食既女仔都觉得,平平无奇的一碗面,医左肚就算。