2024-01-21 614 浏览
去咗间Gwee饮完杯嘢后,心思思想食下佢哋嘅汉堡同提拉米苏。店内嘅装潢真系怀旧到不得了,感觉一下子回到旧时光。汉堡送上嚟𠮶刻,真系赏心悦目,只不过忘记影相咗。啱啱好嘅多汁牛肉饼,加埋脆卜卜嘅芝士边,真系哂口水💦,一啲都唔油腻。之前食过另一间嘅汉堡,都有呢个设计,但佢嘅就湿笠笠,油到滴。沙律用咗醋调,吃汉堡薯条并唔觉得负担。至于提拉米苏,味道正宗,唔会过甜,单系意式浓缩咖啡就已经够晒香浓,但似乎佢哋啲甜品出得太急啦,最初两啖仲半冻咁,要等埋啖咖啡都未够温暖。我俾佢放咗一阵,玩下电话,之后就啱啱好👌,如果佢伴吓温,就真系可以俾满分。总括,喺呢度食嘢,感觉就好似自己屋企妹妹整嘅普通家常,但系味道真系出奇唔俗!下次再嚟,我一定记住要影低提拉米苏嘅菜单先。😄