2016-01-03 773 浏览
大坑出晒名多好野食,今晚特意过来试一试,所以好随意拣左间位置系大街嘅pizza店。舖内得几张枱,最多坐到廿松D人,好彩六点钟到,系第一个客,所以就拣左by window嘅枱坐。三个人order左四样野加三杯非酒精饮品,如果钟意饮酒嘅人,来呢度加埋happy hour,咁就非常好啦!个人较钟意食 Caesar salad,所以都对个头盆有D要求,鸡都够热,好明显系即叫即煮,菜就一般新鲜,因为比较唔爽。至于小食鸡翼同鱿鱼圈,都平平无奇,鸡翼就普通,鱿鱼圈个粉太厚,又无鱿鱼味,只感觉食粉团咁,所以小食有进步空间。话明餐厅主打系pizza,咁叫得嘅应该有番d水准,系open rice都见好多人叫有只半生熟蛋系面嘅pizza,呢个卖点又点可以错过,所以都拣左来一试。薄pie底条边都算脆,但有D焦黑,尚算ok,烟肉烤得刚到位,唔太硬,好容易咬开,半生熟蛋切开都有蛋浆流出,都几得意。确实味道就一般,但半生熟蛋确实系个卖点。最后埋单一人二百,比我想像中之贵,或者舖租太贵,系正大路嘅转弯位,所以抵食程度真系差少少。

Pancetta
Chicken  wings