2016-05-20
今晚520加Happy Friday, 同老公2个人决定出街轻松叹下。 由于家住顺利,我又大肚林dum,所以选择九龙城食泰国菜。九龙城居民同事听到我话食泰国菜,就介绍左几间比我,一心谂住遂间行,有位就试,谂住发掘下平日食开𠮶啲以外嘅选择,点知好好彩,行去第一间已经有位,就系泰农菜馆。先讲下环境,平时一入到泰国菜馆,通常都一大阵油烟味同烧烤味,呢间都算ok冇味,冷气充足,对于怕热又喜欢食辣的我实在舒服。座位都够阔落,服务员好细心比埋櫈我地放袋,对于大肚嘅我非常舒适。而食物方面,我地叫左 : 1. 甘柚子沙律 - 份量系属于细size,但柚子甜甜酸酸加上少少辣,好开胃,唯一欠缺花生,好似唔陪香口。太肚饿挂住食冇影相2. 虾多士 - 热辣辣好松脆,虾肉系食得出用鲜虾打的,唔系一般用啲捞左粉嘅虾胶,赞!3. 泰式通菜 - 普通嘢,正常水准。4. 串烧牛 - 肉有少少“鞋” 同埋冇乜牛味,有啲失望。5. 干炒金边粉 - 系我同老公都觉得好好味嘅item, 味道酸酸甜甜,炒得好干身香口,用料都ok,有虾,豆干,蛋丝,香料,芽菜,不错! 总括嚟讲,不过不失,见其他人叫啲明炉鱼、咖哩…等等卖相不错。冇
而食物方面,我地叫左 :
3. 泰式通菜 - 普通嘢,正常水准。
4. 串烧牛 - 肉有少少“鞋” 同埋冇乜牛味,有啲失望。
冇话推唔推介,胜在舒服,交足货。