2023-01-19
新高丽苑🇰🇷小编以前喺湾仔返工,以前放lunch最钟意食呢一间韩国餐厅💓一个套餐$73,就有齐牛骨汤、两个配菜、主菜、白饭同埋甜品,几十蚊就有交易,仲要非常好食😋😋 十个推介👍🏻⭕️牛骨汤🐂除咗有牛肉喺入面,仲有少量昆布,味道都几浓郁,识开浓味嘢嘅你肯定钟意🐮配菜 - 每个套餐两份呢间舖头所有嘅配菜都劲好食!每一日都有十几款选择,如果冇指定嘅话,店员会随机拎俾你,建议大家如果同我一样钟意食配菜嘅话叫多几个朋友仔同你一齐嚟,咁你就可以食到好多款唔同嘅配菜💓💓例如四个人一齐嚟食,佢就会比八个唔同嘅配菜你🤩我成日都觉得净系食配菜都抵,真系每一碟都咁好食主菜有猪、牛、鸡、墨鱼等等嘅选择,个人比较食得多嘅就系猪同鸡,佢个肉类腌得好入味,配白饭啱啱好!甜品我挂住食唔记得咗影相🥹佢就系唔同口味嘅罗拔臣啫喱配花奶,虽然唔系咩贵价嘢,但系好似揾返儿时味道咁,晏昼饭都有个甜品作结,觉得心灵得到满足了😜
牛骨汤🐂
配菜 - 每个套餐两份