2020-02-09 67 浏览
想黎依个新商场好耐lu,今日终于黎到lu,成日睇介绍话有好多间食肆,唔同选择讲到好吸引点知黎到第一个感觉系俾有钱人黎嘅地方🙈好似咩都好贵咁,同埋行落感觉一般...为嘅都系为雪糕🍦同试下行新商场心态黎😅太肚饿关系,唔熟地方就边行边揾食之下,就见到依间kiki面档,kiki依个名都听左好耐,知系台湾野,就一心试下啦~价钱都几贵...我同友人初时谂住叫套餐,点知无我地岩食同想食嘅野,所以就散叫左啦,我叫左个胡麻棒棒鸡拌小醋面加杯雪绒川味珍珠冬瓜茶,友人就叫左个宝岛卤大碗饭同金凤凤梨青茶🍍我果杯川味珍味,杯上教先揭盖饮个雪绒,饮落系唔错,其实面系芝士奶盖嘅朋友但再食珍珠先发现辣嘅🙈再谂下原来川味个意思就系辣嘅🙈自己搞错左,因为想饮冬瓜茶就叫左依杯,无留意到系辣🤨但整体杯野系好饮嘅但建议餐厅可以标注俾食客知「辣」嘅会更好依友人果杯凤梨🍍青茶呢🤣自己就觉得一般啦🙈或者对凤梨无咩好感依我对个面就真系超级麻麻啦...一黎因为系冻嘅,真系唔太有好感,因为依个天气想食热野多🙈同埋麻酱太多、太腻啦,唔会有下次(纯粹自己感觉)反观比较之下,见到友人个饭就吸引啦因为热食同埋份量好似好多咁但友人就觉得都有啲麻麻底
讲到好吸引
雪绒川味珍珠冬瓜茶

但建议餐厅可以标注俾食客知「辣」嘅会更好
金钻凤梨🍍青茶

胡麻棒棒鸡拌小醋面

宝岛卤大碗饭

反观比较之下,见到友人个饭就吸引啦
因为热食同埋份量好似好多咁
但友人就觉得都有啲麻麻底...因为佢觉得个价钱都唔值,我都系咁谂,其他台式餐厅🍴都唔洗咁贵,都有依个份量,所以整体都觉得唔会再试🙈自己较喜欢小店多啲,惟价钱太贵啦🙈
2020-01-28
雪绒川味珍珠冬瓜茶