2017-02-08 333 浏览
早前见到团购有做discount所以想试试,一向都中意食中餐既我见到有二人套餐既优惠紧系会试下。见到呢间中菜几有特色,而且中港城人面唔系好多人,啱晒我呢d唔钟意迫嘅人。二人套餐的份量都唔细,1个前菜,1个汤,3道菜,1个饭,甜品。 冰梅凉瓜拼椒盐虫草花你未取听个名都觉得好新奇,苦瓜好入味有少少酸甜味道,苦中带甘咁做得非常出色,令我食指大动十分开胃。炸过嘅虫草花好似食薯条咁样脆口,外皮有椒盐,很可口。日本姬松茸秘鲁玛卡炖螺头茶壶汤,吸引眼球ge一道汤,用茶壶装汤,非常新奇,汤入面ge材料非常足,绝对唔系味精汤,汤清甜可口,非常正。香煎日本元贝拼鹅肝酱窝粑。元贝非常厚肉!香煎带出元贝ge鲜甜味,窝巴比较特别,搭配黑松露,非常香口。烧汁安格斯牛。牛肉粒每一粒都系厚切,烹调得啱啱好,香嫩多汁,牛味都几好。鲜鱼汤野菌浸菜苗。食完肉类,呢道野菌浸菜苗黎得啱啱好,中和翻。鱼汤好浓郁,搭配菇类非常好,菇吸收鱼汤ge鲜甜。健康红米珍珠鸡。珍珠鸡用上红米制作,我都系第一次食,无平时饮茶食ge珍珠鸡果种油腻,糯米搭配红米,口感唔错,入面系肉粒和咸蛋,菇做馅料,好味。食到呢度,我地都已经饱得9成,食埋距个甜品

冰梅凉瓜拼椒盐虫草花

炸过嘅虫草花好似食薯条咁样脆口,外皮有椒盐,很可口。

健康红米珍珠鸡
健康红米珍珠鸡

食到呢度,我地都已经饱得9成,食埋距个甜品就啱啱好。
夏威夷木瓜奶冻
。份量刚刚好,木瓜好甜,好清新。

十分满意的一顿中餐,价钱都比较合理,环境干净整齐,服务员ge态度都唔错,值得再黎。
烧汁安格斯牛
烧汁安格斯牛