2022-09-18
最近发现咗呢间隐世串烧居酒屋🏮 地方唔算大座位亦唔算太多,但好有氛围,岩晒同朋友一边食一边谈心😌 仲可以即场睇住师傅料理!Menu有不少选择!叫得鸟世一咁梗系一定要叫鸟(鸡)啦😋 鸡翼怪叫咗二节鸡翼,外皮烧得好香脆,内裹就好嫩滑,而且食落会有啲炭香!猪嘅部分拣咗豚五花腩芦笋卷,平时食烧五花腩都会觉得好油腻,芦笋就可以好好咁中和返𠮶油腻感!点少得我每次食串烧必叫嘅牛舌,非常厚切,但唔会韧都咬极都咬唔开,个人几中意!烧宫崎和牛串嘅油香不得了,牛味亦好香浓!可以另外再点柚子胡椒,相比会冇咁漏!网烧牛肉嘅份量比我想像中多,肉味好香而且几juicy👍🏻另外仲叫咗两个饭,分别系亲子丼同鳗鱼饭🤓 亲子丼,鸡肉同鸡蛋都一样咁嫩滑,鸡蛋仲食到蛋香!见到隔离枱叫咗鳗鱼饭,我哋都忍唔住跟机😂 鳗鱼几厚肉,而且烧到外脆内滑,食落都一样有少少炭香,酱汁亦控制得岩岩好,唔会过甜,整体黎讲不错!最后仲有自家制嘅抹茶布甸,抹茶味食到后尾都几出,而且唔会太甜,最重要系𠮶碗好得意啊!岩晒打卡😌
网烧牛肉嘅份量比我想像中多,肉味好香而且几juicy👍🏻