2021-11-26
朋友介绍之下发现佐敦都有好多嘢食,今次系文英街见到间门面同埋室内装修,有日本居酒屋嘅风格,就好似真系去咗日本咁样!坐低咗叫咗好多嘢食,可以解一解对日本思念之情。海鲜大阪烧 $90可能喺日本定香港都好钟意食大阪烧,自己食大阪烧特别钟意食面头嘅小鱼干,觉得配埋啲沙律酱一齐食好滋味!日本蚬稻庭乌冬 $108蚬肉乌冬同十分足料,有4 5只蚬肉,而且味道都好鲜甜,乌冬嘅质地都好烟韧,汤底都好有味道😚矶烧广岛蚝串 $68蚝串嘅份量都多,而且烧出嚟之后好香,一买上枱就闻到好香嘅味道,咬落去入边都依然好Juice❤️博多明太子玉子烧 $68玉子烧都系食日本居酒屋必定会叫嘅其中一个,今次叫咗博多明太子,成条玉子烧切开咗而且有好多明太子喺中间,咬落去啲蛋都好滑😝淳吟海鲜卷 $98海鲜卷原来就系寿司卷,佢用了鱼子仲有金箔,令到成个海鲜卷颜色非常丰富,当然食落口感亦都有多种层次❤️黑生啤 $88黎居酒屋点可以少得饮啤酒🍻我今次就叫咗黑生啤,配上唔同嘅海鲜就非常之夹😜
海鲜大阪烧 $90
日本蚬稻庭乌冬 $108