2023-03-13
特别日子当然要去d高水准嘅餐厅庆祝, 见到Openrice有600个哈哈笑食评就一早book定台,唔使惊walk-in冇位嘛餐厅面积唔算大,但系整体环境好干净卫生,就算系火锅店地下都唔会油淋淋跣亲客人~另外服务员好好,会主动清理食完嘅空碟,帮客人换返新碟!—————————————————————📍 尚鲜海鲜料理地址: 佐敦吴松街62-64 幸福商业大厦1楼✍🏻/食评/黑豚肉片 $55猪肉唔油腻, 肥瘦分明, 就算渌咗5分钟都完全唔鞋😭油麦菜 $39劲大碗又爽口😂😂好适合打边炉😝手切安格斯牛 $209超级赞!!手切牛每一片都切到好平均,而且牛片油脂饱满, 入口即溶嘅感觉好正🥹鲜打四宝丸 $86极度推荐俾选择困难症患者😆有晒牛丸,猪肉丸,虾丸,墨鱼丸,每只都各有特色,非常弹牙,特别钟意虾丸🥰芝心狮子狗卷 $44芝士系两层之间流心,而且食得出唔系cheap cheap芝士,好有咸香味😍百花酿油条 $67店员上台个时话可以即食亦可以放落汤渌几秒,个人钟意渌一阵,因为放得耐嘅话会冻咗比较干身双拼饺子-木耳鲜虾云吞 & 西洋菜香菇饺 $968只饺子都大大只,馅料十足,真系有原只虾粒系云吞入面,调
—————————————————————
📍 尚鲜海鲜料理
地址: 佐敦吴松街62-64 幸福商业大厦1楼 ✍🏻/食评/
黑豚肉片 $55
鲜打四宝丸 $86
芝心狮子狗卷 $44
百花酿油条 $67
双拼饺子-木耳鲜虾云吞 & 西洋菜香菇饺 $96
8只饺子都大大只,馅料十足,真系有原只虾粒系云吞入面,调味得非常入味😌
自家制青柠梳打蜂蜜 & 自家制洛神花蜂蜜茶 $26@1
呢个系饮完一杯再叫多杯,食麻辣汤底必叫,非常解辣仲要好大杯又唔贵,重点系自家制唔系用糖精~