潮流兴健康· 朋友介绍我,专程入黎荃湾试下,御米之家喺悦来酒店隔离,店内食物主打健康为主,手工制作,全部无添加、无鸡粉、无味精。米方面全部使用进口日本米。入到店见到多款保健饮品,露兜水、薏米水、海底椰、山渣、牛蒡水…. 全部都系自家制,无添加无防腐剂,选料健康食材,亦无人造糖!每日新鲜制作,卖完就要等再煲,如果想要大量,或者你可以提早预订!店铺入面亦有客饭,今日我食早餐,食左呢几样野,健康之余全部都好好食😋芝士火腿饭团 $40-饭团卖相精致,采用日本米,外层米饭煮得软硬适中,入面包住几层芝士,香浓芝士配美味火腿。每一啖都散发出浓烈芝士味,而且有青瓜粟米配衬。可可香蕉抓饼 $40-手抓饼适合做早餐或甜品。外皮微脆烟靭 ,内里松软配埋香甜香蕉同浓郁朱古力,非常美味,亦可当作轻食一餐。椰汁鲜奶桃胶 $38-饮落好香嘅椰奶味,桃胶增加口感,桃胶系一种天然食品,有多种保健功效,椰奶桃胶既滋润又开胃、清凉解渴,系一杯健康嘅手摇饮品!御米之家所有食物即叫即整,非常新鲜、无添加、无人造糖。系心机制作.. 好有特色,店家亦好亲善。如果你都崇尚健康,呢间店会适合你,值得试下,可以支持下用心经营既小店。隐世

芝士火腿饭团 $40-

可可香蕉抓饼 $40-

椰汁鲜奶桃胶 $38-

隐世健康小店·御米之家 (荃湾)
📍荃湾沙咀道381-389号荣亚工业大厦地下A6号舖