2019-09-02
🔅北角♾半岛冰室🔅🔸北角炮台山宏安道14-28号威德阁地下2号舖呢间屋企附近冰室我都bookmark左好耐先去食😂😂 系咪好搞笑 因为佢真系由朝排到晚 都排左好多年 人龙从来冇减少过咁🤨之前就听过朋友每个星期都一家人落来排队食佢早餐既滑蛋 我当时就好震惊 到底系有几好食呢 终于我揾到机会同屋企人来排队食😈🦞波士顿龙虾蟹脚乌冬 72HKD(好似系,我唔记得左)不得不说 佢真系好抵食!呢份野都系最高价既 🤔唔止份量够大 仲要真材实料 个汤够鲜甜 乌冬煮得岩岩好 仲要入到味下😳食完明哂条人龙咩事 佢个蟹脚仲要拆到大大旧肉出来 咁既价钱收哂货啦👌🏻🥳🐷黑椒猪扒配带子饭 58HKD(差不多价位)呢入最正系佢个带子!!煎到爽口又香身 送饭都食唔到几啖饭 但真系好有记忆点既好食🤤猪扒煎得唔错 细佬都食到🙉黑椒汁淋系饭上岩岩好到 食完一碗饭都唔DRY 话说佢好似每日既lunch menu都有变动😳我次次见都唔同菜式 上网都揾唔返我果日既餐单 所以我个名都个价钱都系我凭记忆既🙊而且你地去时好可能唔系呢堆菜式其实入面坐得算逼 环境上唔算舒服🐣但系佢落单上菜够快之余 都系新鲜热辣辣🤭因为果份带子真系热辣辣到
🔸北角炮台山宏安道14-28号威德阁地下2号舖
🦞波士顿龙虾蟹脚乌冬 72HKD(好似系,我唔记得左)
🐷黑椒猪扒配带子饭 58HKD(差不多价位)
其实入面坐得算逼 环境上唔算舒服🐣但系佢落单上菜够快之余 都系新鲜热辣辣🤭因为果份带子真系热辣辣到即煎上碟 好意外既系一间咁火爆既冰室仲可以有频频换菜式😬而且出品一D都唔hea 叫价亲民‼️搞到 我仲想再试埋佢个滑蛋 但系8点就开始排人龙 我可能要揾个良辰吉时先起到身排