2023-01-14 1253 浏览
感谢youtube KOL推介, 唔系都唔知柴湾有间咁隐蔽又出色嘅车仔面🥰 环境就一定唔系最干净, 不过呢种熟食中心嘅档先最有风味见最多人食米粉, 其次系粗面, 一于拣米粉, 巷仔舖就固然抗通胀, 不过四𩠌加埋都竟然只系$40有找🤭🤭🤭非严格嘅素食嘅选择有蚝油冬菇, 蚝油柚皮, 蚝油萝卜😅, 油菜同咖喱斋卜, 汁嚟讲有豉油麻油同咖喱, 本来以为系其中一只, 姐姐最后决定濑尿加牛丸, all-in😂😂下次要一种汁就够无咁咸, 严格素食者注意, 佢个咖喱用嚟浸鱿鱼同螺肉的至于料呢, 我试咗萝卜, 柚皮, 时菜同咖喱斋卜, 个人觉得斋卜偏油同唔太入味, 所以得四粒星(斋卜扣一粒), 下次可以skip或转投冬菇嘅怀抱, 萝卜柚皮米粉就全部过关☺️