2021-09-23
中午烈日当空下由屯门市中心行左差唔多20分钟到呢间小店,但一d都无阻我觅食嘅决心。小店只有十几个位,见review 话成日都要排队所以一早打电话去book,我地当日book好早嘅timeslot所以尚未full house。我地order 左弍の重丼同壱の重丼。除左昆布汤之外仲好特别有餐前烟熏芝士,味道都唔错!好耐冇食鱼生嘅我见盛满鱼生嘅弍の重丼端上果一刻有刹那的感动!澧洲鲜鱼好新鲜味道较清。赤身呈鲜红色,厚实而鲜甜。司傅话今日嘅海老比较细所以配多左只甜虾比我💛Yeah可以试多款刺身执到啦!海胆不过不失,最钟意个葱吞拿鱼腩蓉,鱼腩脂肪比例较多,超香超正!丼饭已预先加入甜醋,黏同软度适中,丼饭整体十分高质!壱の重丼有两款澧洲鲜鱼、吞拿鱼腩、牡丹虾、海胆、葱吞拿鱼腩蓉同三文鱼籽,想试多几款刺身嘅朋友可以试吓!再加左份炸蟹肉忌廉饼,虽然蟹肉味唔重但胜在creamy 得嚟又唔系好滞,口痕之选!Menu-
Menu-