2024-03-16 318 浏览
我今日午餐去咗一间超正嘅印度菜餐厅,已经食过好几次喇。佢哋嘅自助点餐好方便,扫QR码就可以用手机点餐。最正嘅系佢哋嘅咖喱菜肴,你可以自己拣辣度,预设辣度就好似谭仔五小差唔多。我今日点咗一份咖喱牛套餐,大约7X蚊。份量好啱女仔食,有5-6块嘅牛肉同一片Naan饼。咖喱嘅汁好劲,好滑好滋味,最好食就系用Naan饼蘸住食,真系好正!呢道咖喱牛,我讲真,系我食过最正嘅印度菜之一。我同同事仲叫咗个12吋嘅披萨(大约12X蚊)。我个人觉得佢嘅饼底有啲湿湿地,唔系我嘅最爱,但系佢嘅优势系材料新鲜靓味。总括而言,呢间印度菜餐厅嘅咖喱牛真系惊艳,咖喱汁煮得好正,配埋Naan饼就更加一流。至于披萨,质感唔系我最钟意,但系成份新鲜同埋好好味。如果你想食正宗嘅印度菜,呢间餐厅绝对系一个好选择。不过,如果你对披萨有啲特别要求,可能要考虑其他选择啦。

2024-02-07