2020-02-14
今晚约左朋友极力推介位于天后隐闭角落既日式串烧小店「肥后屋」。小店位置果然够晒隐蔽,我结果揾左15分钟先揾到个角落入去😭 所以大家要认住呢个「肥后屋」既独特logo啦👍我会whatsapp book位,店主特意提醒我地要预先叫定野食,唔系会等好耐,所以我一日前已whatsapp左野食,结果野食好快到😊如果真系好肚饿唔等得,可以叫定小吃先。我地点左日式煎饺子,酱油加左柚士,食落更开胃👍打头阵既系汁烧鲍鱼,要1日前预订,因为店主即日买食材👍 鲍鱼好鲜美香口,我地点埋静冈蜜瓜梳打配搭😋鸡翼控既我地梗系要试晒咁多款啦🥰 左起系明太子、芝士同原味鸡翼,日式烧真系好脆好好味😋 建议先系原味、芝士,最后先系明太子,因为明太子比较香浓同有少少辣,好抢好独领风骚😝跟住到西冷牛登场。牛扒烧得刚刚好,外脆内软锁住肉汁😋 我竟成钟意原味多d,因为左边既芥末酱太浓太抢,反而食唔到牛既鲜味。大葱猪肉卷同埋芦笋猪肉卷都好好味,个人觉得比牛更出色!唔好睇我影到好似有少少㶶,其实烧得岩岩好!一咬落去鲜甜既大葱同芦笋溢出菜汁,加埋猪肉既香脆,口感一流,非常满足😭唔使惊唔够饱,可以学我地点烧饭团补补碳水化合物👍。我地点左明
唔使惊唔够饱,可以学我地点烧饭团补补碳水化合物👍。我地点左明太子同原味饭团,饭团烧得金黄香脆,正过煲仔饭d饭焦,咬落去外脆内软,真系好好味好满足🥰 唔够喉要点多份👍👍
呢度有各式各样既酒饮任君选择😊
最后送番张综合图先!食完肥后屋要变肥仔噜😆