2023-01-17
依间小店主打麻辣烫同串烧🍢,今晚天寒地冻紧系整个串烧食下,串烧最紧要够热,一买完立即飞奔返屋企🏃🏼♀️~串烧多春鱼🐟 & 串烧一口牛 🐮咁多种食物烧得最香就系多春鱼🐟,外层够哂干加上味粉落得好够 够哂惹味😋~一口牛都整得唔错😻,烧出黎一d都唔韧,而且仲有肉汁渗出黎🤤,钟意食烧牛肉既一份一口牛真系唔够,应该要叫两份先满足到~蒜香茄子🍆串烧无可能唔嗌串烧茄子🍆,佢应该系要就返个盒既size所以专登拣种细条d既,不过佢价钱就调整返所以都合理,睇佢烧到咁深色就知一定好入味,食落真系好正👍🏻,唯一既缺点就系油多咗少少,如果少d油就更加完美串烧台湾肠🐖本身都好钟意食台湾肠🇹🇼,烧台湾肠应该无乜技巧,最紧要keep住佢多汁,好在佢烧出黎仍然好多汁,无令我失望盐烧虾🦐串烧紧系唔少得海鲜,虽然佢唔算话非常大只,但胜在够新鲜💯,d肉质好弹牙,加埋盐烧既外壳简直一绝~串烧猪颈肉🐷 & 串烧鸡肾🐥猪颈肉弹牙有肉汁,鸡肾唔会烧到好干好韧,整体上佢所有串烧既火喉全部都拿揑得好好~蒜蓉杂锦钖纸包 🥦食咁多肉当然都要食返d蔬菜,依个杂锦包里面有娃娃菜、冬菇同金菇,唔会得一种菜咁斋,估唔到佢落咁多蒜蓉🧄🧄,所以相当之入
串烧多春鱼🐟 & 串烧一口牛 🐮
蒜香茄子🍆
串烧台湾肠🐖
盐烧虾🦐
串烧猪颈肉🐷 & 串烧鸡肾🐥
蒜蓉杂锦钖纸包 🥦
食咁多肉当然都要食返d蔬菜,依个杂锦包里面有娃娃菜、冬菇同金菇,唔会得一种菜咁斋,估唔到佢落咁多蒜蓉🧄🧄,所以相当之入味(题外话,佢个钖纸包得非常之穏阵,居然一滴汤都无漏出黎~👍🏻👍🏻)
饮品方面我地嗌咗冬瓜柠檬同豆浆,佢个樽写住handmade~味道唔错😋
通常旧式商场都会收埋d好嘢,所以一见到d旧式商场既小店就忍唔会试下,好在佢系地舖,一出大本营就会见到,如果唔系都唔容易遇到,第日经过一定要再encore
BuBu烧麻辣烫 (油塘)
油塘油塘中心嘉华商场地下B173号舖