讲到系鲗鱼涌食饭 呢间叫小娘惹嘅小店绝对系无人不晓🤔 每次lunch time都见佢大排长路😫 有一日特登早啲出去排队食😂 12点半左右去到 两个人大约等15分钟就入到去🥳 .佢个舖头都几细 难怪成日咁多人排队食 但好彩嘅系turnover rate 都几快 啱啱落完单都好快有得食👍🏻 难怪咁受上班一族欢迎佢嘅menu都几多选择 不过我当然就系试佢最出名嘅招牌娘惹海虾喇沙啦!!.▫️招牌娘惹海虾喇沙 - $75我本身好钟意食喇沙 你玩我觉得都算系我食过数一数二最好食嘅😍😋佢嘅汤好重虾味同椰香味 唔会太杰 好creamy 啲油面同米粉都好挂汤 唯一要挑剔嘅地方就系份量有啲小 配料方面有3只大虾 豆卜吸晒啲汤劲正!! 仲有啲蛳蚶 识落有啲似蚬但系浸海水味就浓啲 个人几钟意👍🏻.Lunch set 会包埋嘢饮 系罗汉果茶 下次要试埋佢嘅白咖喱!!! 听讲佢每日都净系做午市 喺附近返工嘅人唔好走宝呀😚

▫️招牌娘惹海虾喇沙 - $75

2021-04-09