2021-11-13
同朋友今日喺尖沙咀行街,突然发现依间居酒屋,睇落唔错,就入嚟试吓😋居酒屋嘅装修参考左日本鱼市场,几有特色。首先我叫咗鸡泡鱼干做前菜。鸡泡鱼烧得好香。食落口好烟韧,甜甜地,送酒一流。之后我地海老三本天妇罗,有虾天妇罗同埋蔬菜天妇罗。面浆落得唔多,天妇罗食落去都好鲜味。寿司杂锦盒:三文鱼三味,火灸三味。寿司系师傅喺我哋面前即场手握,我哋都好钟意食火灸寿司😋😋帆立贝系列:帆立贝刺身,帆立贝寿司。帆立贝好鲜味、好肥美,食落去啖啖肉,口感十足🤤另外我哋都嗌左一个主食:白咖喱吉列黑豚丼。白咖喱比较浓稠,吉列黑豚炸到啱啱好,中间嘅黑豚好多肉汁,肉质都好松化。但系依个丼都好大碗,食定我哋都饱饱地😂另外,我地叫左铁板和牛粒。和牛粒加埋炸蒜片一齐食,真系好惹味!和牛粒煎到外香内多汁。最后,我地叫左明太子玉子烧,又系可以睇住师傅即场整俾我哋食😆 浓郁嘅蛋香,内里煎到半熟嫩滑,玉子控千祈唔可以错过!
居酒屋嘅装修参考左日本鱼市场,几有特色。