2023-02-24
📍 Aroma (东涌)东涌马湾涌村97号地舖前阵子结婚周年,先生揾咗间富有意义嘅餐厅一家大细去庆祝今次拍拖周年,粗心大意嘅太太要出招喇🤣朋友介绍咗间位于东涌由印度主厨主理嘅印度餐厅比我心谂先生咁钟意食薄饼就试一次平时少食嘅印度口味餐厅店员都系外籍员工,服务周到而且非常有礼貌。餐厅内坐位宽敞舒适,简洁嘅装潢令人感觉轻松自在。餐厅内仲有一个小bar枱区,门口的玻璃柜亦放置咗好多唔同种类酒,十分有格调食品方面我哋都非常满意🥗前菜意大利马苏里芝士条 $65Mozzarella Italian Sticks $65即叫即炸拉丝芝士外脆内软 热辣辣真系忍唔住一条接一条食🥘印度烤鸡配饭 再配新鲜沙律 $80Tandoori Chicken with rice $80Serve with Fresh Salad见到呢个菜色觉得好特别又沙律又饭咁更发现印度米同香港米系完全唔同香港米肥嘟嘟粒粒饱满而印度米系又瘦又长以为会好粗鞋点知原来系好软熟配埋上面嘅沙律菜同烤鸡口感清新一流🍕12” 鸡肉披萨 $140Peri Peri Chicken Pizza Peri Peri 12” $140即叫即做薄饼厚薄适
东涌马湾涌村97号地舖
前阵子结婚周年,先生揾咗间富有意义嘅餐厅一家大细去庆祝
今次拍拖周年,粗心大意嘅太太要出招喇🤣
朋友介绍咗间位于东涌由印度主厨主理嘅印度餐厅比我
即叫即做
薄饼厚薄适中
饼底好脆口松化
馅料分量十足
有烤peri peri鸡肉、意大利樱桃蕃茄、洋葱、苋菜及Peri Peri 酱汁
辣辣地十分惹味
🍹Mango Lassi $35
芒果印度酸奶 $35
芒果味浓郁,酸酸甜甜
配埋pizza刚好
唔会滞
临走时见到外卖单张
啲套餐都好抵
全个东涌同机场都会送餐
而且价钱公道
喺东涌住同做嘢嘅朋友又多一个美味选择喇
#东涌美食 #印度餐厅 #印度饭 #印度菜 #印度披萨 #马湾涌村 #逸东邨 #indianfood #indianresturant #hkfoodie #香港美食指南 #香港美食推介 #hkresturant #hkfood #香港美食分享