2020-10-27 89 浏览
今日去开大尾督郊游,比我地发现到龙尾村呢间食日式料理餐厅。环境装修都好别致,用左好多日本既元素,睇到佢地好用心。食物质素方面都好出色,选择够丰富。点左盆刺身,平时食惯三文鱼,吞拿鱼,今次特别点左新解活鱼刺身,海胆同带子。食落口食得出好新鲜,而且带子够大粒,大推!蟹籽律有好多蟹籽,岩晒蟹籽控既我。烧物方面,试左烧鸡泡鱼干,酱汁烤鱿鱼同烧羊鞍。鸡包鱼干好惹味,愈食愈想再食,最后都叫多碟。烤鱿鱼唔会太干,食落爽口,羊鞍都烧得岩口,唔会太鞋口。食物质素好好,令我地都想再试下其他菜式,加追左个午市套餐,试下和牛牛柳条,牛柳条好浓郁既牛味道,而且仲有肉汁,果然无令我地失望! 最后食埋个绿茶同柚除子味雪糕,柚子味香味浓郁,而且味道特别,值得一试!

蟹籽律有好多蟹籽,岩晒蟹籽控既我。