2019-12-31
想试呢间餐厅好耐,终于闲日放假订到下午茶.呢次系AMMO x Lancome teaset. 我地唔系因为个牌子,纯粹想试下,点知好惊喜!入去佢会俾你拣饮咩菜,都好多款,仲要唔系普通酒店或者咖啡店饮果啲,唔个咩牌子,但我饮果1只GingerLemongrass好有茶香,仲左几次水都仲好有味。今次主打玫瑰,因为只保养品都系卖呢样。咁有咸点同甜点两层。我个人钟意咸点多啲,有King Crad Toast, 啲蟹肉又多又满,蟹味都浓,多士唔会太油Foie Gras Cream Brulee 好软棉棉好滑,味道唔算好浓但岩岩好食到鹅肝味,唔腥Swordfish roll 既鱼蓉都好棉,流露淡淡鱼味。甜点呢,个brownie朱古力味浓但唔太甜,其他都过得去 (我唔太好甜野都觉得几好)。另外加钱叫左杯Rose Cocktail,用gin来沟的,有饮落唔会抢左啲玫瑰味,易入口。特别一提餐厅啲职员好有礼貌,服务好好,时不时同我地打下水,好专业。另外每人都会送Lancome试用套,估唔到。。好大盒,有2盒cream都系15ml,仲有5ml精华同知化妆套,所以呢个tea set系值回票价。利申: 我地唔系
Swordfish roll 既鱼蓉都好棉,流露淡淡鱼味。
利申: 我地唔系为礼物而来的,纯粹揾个静静地餐厅食野。