2021-07-19
#野菜咖喱事务所 💛今次讲嘅系位于葵兴葵涌中心商场地下嘅黄店💛💛野菜咖喱事务所🍛 留意返 店舖得两张枱系堂食㗎咋‼️所以小编见大部分人系外卖😚但小编𠮶一日就系堂食🤪🤪 环境都倘算舒适 几开扬✨✨仲要有种街坊人情味🥰不过可能隔离会有啲水泥放佐系到 但唔会影响食欲㗎☺️☺️而店员方面都好好人 唔知点解会有种亲切感💛落单去到送餐都好快手👅👅好快可以喂饱肚饿嘅男小编同女小编😽😽野菜咖喱蜜糖鸡扒饭 $32💰(8.5/10)送到过嚟嘅时候 小编吓咗一跳😚🙈因为份量真系好大😋😋仲要好香嘅咖喱味💛💛小编即刻食咗一啖👅咖喱汁好香好浓🥰🥰 系真系会食到好惹味 会系咁一啖有一啖配饭食落肚⚜️ 不经不觉就食咗好多饭落肚✨✨而且值得一提嘅系店舖系用珍珠米‼️‼️觉得呢度好有心 唔会因为悭而用啲唔好食嘅米😋😋 而且个饭煮得啱啱好唔会太水或者太硬☺️☺️饭上面仲会有啲饭素🥰🥰捞埋一齐真系好好食🤍🤍 而蜜糖鸡扒方面 啲鸡唔会好鞋 仲好滑🙈🙈 因为加咗蜜糖嘅关系 所以啲鸡甜甜地 觉得啲鸡真系好好食好易入口😚😚❤️小编真系好钟意食🔥🔥整体来讲 用呢个价钱食到呢个质素嘅饭 小编觉得抵到烂😽😽😽大家快啲去食‼️日式蕃茄牛肋条饭 $38💰 (7
#野菜咖喱事务所 💛
野菜咖喱蜜糖鸡扒饭 $32💰(8.5/10)
日式蕃茄牛肋条饭 $38💰 (7 / 10)
送到过嚟又系哗一声👅闻到好香嘅蕃茄味 而且份量一样咁大碟 ✨✨蕃茄汁方面唔会太晞 都食到好香嘅蕃茄味😚😚酸酸甜甜咁🤪但系小编建议个汁可以再杰身少少🤏🏻 咁样就可以更上一层楼 而牛肋条方面🐮 完全唔鞋 又唔会好韧 ‼️小编仲觉得几滑身 仲会有弹性👅👅 份量都唔少 以下午茶呢个价钱嚟讲 小编觉得唔错😚
日式薯仔炆猪软骨饭 $32💰 (5 / 10)
呢一个系大食嘅男小编唔够食之后 先嗌嘅🤪🤪但系就略为有少少失望同略为逊色🥺🥺因为猪软骨好似煲汤煲净嘅汤渣咁🤏🏻🤏🏻令到猪软过冇乜味 而且啲汁方面真系好似汤咁 好晞 同饮汤冇乜分别👀👀 但系好彩佢胜在份量够多‼️‼️薯仔几腍💛但小编觉得如果猪软骨再入味啲 咁个饭应该会几好食🙈🙈希望下次去店舖再试会好食啲🥰🥰
但系真系要赞店舖系全用珍珠米🤍🤍
推荐指数🌟 7 / 10 🌟
野菜咖喱事务所 Curry Man (葵涌)
⚜️葵涌葵兴道100号葵涌中心商场地下A42号舖
⏱星期一至六 1100-2100