2017-10-18
早排买左张coupon,终于有时间去啦!个度写住要早一日打去Book嫁...但我地临时有时间就博一博。又比我地博到个日即book。去到天后再揾左一段路先揾到,唔算好显眼位,所以就叫佢隐世啦!我地张coupon有(头盘 - 法式洋葱汤 x2,配菜 - 炒法边豆及薯角 x2,主菜 - 烧春鸡 800g & 挪威三文鱼 8oz(任选 1 款:黑安格斯西冷 8oz、羊 T 骨排 4oz),甜品 - 法式焦糖炖蛋 x2,饮品 - 红酒 / 白酒 x2 或 咖啡 / 茶 x2)首先讲下头盘 - 法式洋葱汤 x2佢加左好多洋葱,好好味,好鲜甜,男朋友将啲洋葱食晒,碗汤都饮晒。佢真系好爱洋葱!之后要讲下主菜 - 烧春鸡 800g & 挪威三文鱼 8oz & 羊 T 骨排 4oz。羊扒好香好捻。虽然系生左啲,但味道好好。真系唔洗酱汁,就咁普通香料就已经perfect池啦!不过,如果有得比我地拣几多成熟就好啦...下次都想拣西冷试下haha!三文鱼同烧春鸡味道就冇咁香浓,但外皮好脆,好香。烧春鸡真系好大只啊!两个人都食唔晒!净食鸡都抵晒啦!然后再讲下甜品 - 法式焦糖炖蛋 x2 & 饮品 - 红酒 x
然后再讲下甜品 - 法式焦糖炖蛋 x2 & 饮品 - 红酒 x2。
我以前真系好唔中意食焦糖炖蛋,因为觉得焦糖太甜,但食过呢间之后真系改观晒。完全唔会好甜,好香滑嘅炖蛋。仲要都大碟嫁,真系会食得好饱嫁。
红酒我地都觉得好醇好香,而且虽然系coupon,但杯红酒一啲都唔吝惜,好多嫁!但可惜冇影到相..
总括黎讲,非常抵食亦非常好食。价钱同质素成正比,质素甚至系偏高tim!一定有下次!超级推介啊!