2018-04-24 63 浏览
锦屏街有唔少野食,一直冇时间去试下,甘岩朋友过来约吹水食饭,拣左Soul 9,贪佢够隐蔽,而且有室内外可以选择。野食选择唔算多,点左份柠檬芝士鸡翼,碟上布置好有心机,令人心情愉快,食指大动。清新柠檬味冲淡左油腻感,配上香浓芝士,一啖咬落去,鸡翼外面香脆,里面嫩滑,柠檬芝士味充斥成个口腔。我叫左白松露.海胆.新鲜鲍鱼.白酒意大利饭。顾名思义有齐甘多材料,一上台就闻到好香松露味,于是捞左一半饭。另一半留俾海胆捞,加拿大既海胆好大好正,细滑口感,入口即溶,加入饭度,令成个饭升华左,好香滑,配合左粒粒分明既硬身意大利饭,三者出奇合拍。最后新鲜鲍鱼,size大过汤羹,爽脆弹牙,原来只落左黑椒胆海盐吊味,但已经鲜甜无比。朋友既美国猪鞍.薯角.杂菜同样出色。切开手掌大猪鞍,里头系粉嫩色,证明师傅火候掌握好,肉汁丰富,肉身有嚼口而唔鞋口,忍唔住切左几块大快朵颐。唯一美中不足系甜品要下星期先有得供应。

唯一美中不足系甜品要下星期先有得供应。