2022-02-13 956 浏览
-🦄阿里吧吧中东食品专门店 @ali_choc_fruit-中东糖果/朱古力 Hkd88/100克Rating🌕🌕🌕🌕🌑-无意中得知原来九龙城有一间咁特别嘅糖果店店舖专卖中东特色糖果/工艺品同埋节日礼品当中有数唔哂咁多款嘅朱古力 真系好多选择仲有啲市面上好少见嘅士耳其软糖 叙利亚糖果如果你系朱古力迷又或者好钟意食糖果嘅话…呢间店真系好啱你 一唔小心会简咗一大袋糖由于我今次系买嚟送礼 所以无法作出详细食评不过都有啲款式系好推荐 大家都可以参考下架♦️玫瑰花开心果糖〰️Croquante w Pistachio n Flowre▪️呢款糖果有好香嘅玫瑰花味 外形都好靓▪️仲会有花瓣系面头 相信系店舖嘅招牌之一▪️唔知点解觉得好啱情人节送礼 冧死女朋友-♦️牛奶朱古力榛子酱脆通〰️Milk Choco Hazelnut w Roll Biscuit-♦️黑朱古力(多粒)榛子果仁〰️Dark Chocolate w Hazelnuts-♦️咖啡味香脆牛奶朱古力榛子〰️Milk Chocolate / Rocher (Neacafe)-♦️牛奶朱古力开心果仁玫瑰花脆糖〰️Milk Chocolate w Rose Pis
🦄阿里吧吧中东食品专门店 @ali_choc_fruit
中东糖果/朱古力 Hkd88/100克
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
无意中得知原来九龙城有一间咁特别嘅糖果店
店舖专卖中东特色糖果/工艺品同埋节日礼品

当中有数唔哂咁多款嘅朱古力 真系好多选择
仲有啲市面上好少见嘅士耳其软糖 叙利亚糖果

如果你系朱古力迷又或者好钟意食糖果嘅话…
呢间店真系好啱你 一唔小心会简咗一大袋糖

♦️黑朱古力(多粒)榛子果仁
〰️Dark Chocolate w Hazelnuts
♦️咖啡味香脆牛奶朱古力榛子
♦️牛奶朱古力开心果仁玫瑰花脆糖
〰️Milk Chocolate w Rose Pistachio
我仲简咗以上嘅款式 不过普遍认为牛奶朱古力较甜
除非你系蚂蚁人 否则简返黑朱古力会比较好Haha🤓
我见到仲有无糖黑朱古力简 呢个真心好啱我
佢哋嘅朱古力有唔同形状 长条波形梨形都有
又有唔同口味 唔同夹心 唔同馅料同埋浓度~
就好似小朋友去夹糖咁 呢度相信系大人嘅天堂
详细嘅款式or新出嘅款可以睇返佢哋嘅Website
佢哋嘅Website有埋糖果嘅名称同埋图片 好清晰
有机会再同大家分享下详细嘅口味同埋私心推荐~
2022-01-23
外卖自取