2024-10-15 1047 浏览
冬天必食羊腩煲,虽然未到冬天,但好想食羊腩保保身,同友人讲起,佢话最近佢朋友推荐旺角一间隐世小店,佢嘅鸡煲同羊腩煲唔错,我哋就决定去试吓我哋去到嗌咗一个双冬扣羊腩煲,附送一份生菜另外叫咗一份七味炸豆腐,一份乌冬,同两杯咸柠七双冬扣黑草羊腩煲:汁底好香好浓郁,羊腩份量多,成个煲满满的,羊腩入味够腍又唔膻,唔肥啖啖肉,皮都炆得够淋,入口软绵绵,煲入边有冬菇,枝竹,冬笋,马蹄,姜,全部都好入味,附送一份唐生菜,新鲜翠绿又爽口七味炸豆腐:份量颇多,外层包住七味粉,炸到金黄色,好香口,外脆内软,咬开豆腐滑捋捋,直滑喉咙,停唔到口稻庭乌冬:幼身,食完羊腩煲加咗少少水,渌生菜同乌冬,渌咗一阵,乌冬已经索晒味,滑捋捋咸柠七:正常发挥,消消热气店员有礼,服务亦很周到

双冬扣黑草羊腩煲:

七味炸豆腐:

稻庭乌冬:

咸柠七:
正常发挥,消消热气

店员有礼,服务亦很周到
2024-10-13
  • 双冬扣黑草羊腩煲