2020-07-19 388 浏览
十几年前住何文田,胜利道梭桠道呢几条街都系必经之地,近呢几年开始慢慢睇到开始有变化,由以前平平无奇变到越开越多特色小店,而位于梭桠道嘅半路咖啡就系其中一间。环境:先讲门面,条街好阔,所以就算多人等位都唔会好迫,而且门口仲有櫈可以畀人坐, 无论等外卖定系堂食都等得舒服!个人嚟讲我几钟意佢舖头入面呢种设计风格,主要以工业风作设计理念。未经打磨嘅墙身、外露嘅铁喉管,都畀人一种好raw嘅感觉!整体嚟讲空间感都算充足,坐得几舒服!食物:入得嚟冇理由唔饮下咖啡嘅,今次叫咗一杯Matcha Latte 同埋 Flat white ,一个意粉同埋甜品 Brownie ,整体质素都算ok, 各位朋友可以参考下:Prawn Pasta wi Homemade Tomato Sause:呢个 Pasta 讲真唔算话好特别好食,而且份量唔算多。不过卖相都唔错,意粉都有啲口感,唔会太淋,而虾嘅份量算多,整体都OK ,可一试!Brownie:除咗 Brownie ,仲有苹果、芝麻雪糕、一片香橙,配搭起上嚟都几特别,水果嘅鲜甜配搭埋朱古力可以中和左佢嘅腻,几Fresh 。结论:系呢度饮返杯咖啡,食件甜品,chill

环境:

食物:

Brownie:

结论:
系呢度饮返杯咖啡,食件甜品,chill 返个下昼,相信都会系一个几正嘅周末!

哈哈,去洗手间嘅时候见到,几得意:

Brownie
2020-07-18