2019-02-26 144 浏览
日本野成日都好想食 今日嚟到尖沙咀去咗山林道试吓呢一间小店 黎到比安排坐系吧枱位看到寿司师傅切刺身整寿司过程 当时店内客人唔算多 佢有提供set 选择亦有散叫嘅选择但朋友想咩都试吓所以就散叫左坐低比安排两款前菜🔸前菜豆瓣青瓜🔸左口鱼刺身 🔸针鱼剌身🔸岛池鱼 刺身每样数片 足够2人食用 每样都食 店内提供多款当造鱼选择 足够喜欢吃鱼刺身人士🔸金目鲷寿司🔸吞拿鱼寿司非常厚切的吞拿鱼 大大件 食落新鲜 甜美🔸火炙鲽鱼边寿司被火炙过的鱼带点焦香 鱼质比较多油 另外仲叫左不少熟食 串烧🔸自家制鸡肉棒肉内有鸡软骨和鸡肉沟成 做成棒 烧得焦香 再配上日本酱汁 再加上日本生鸡蛋🥚 足以一口接一口 🔸盐烧黑豚腩劲似烧肉 加埋d葱酱油🔸荔枝豚肉卷 加上荔枝感觉新鲜 咬下d荔枝汁会爆出 加埋肉一齐 口感不错 有互相乎应的作用🔸烟肉蚝卷要趁热食 不然会有腥味🔸烧鳗鱼串加上酱汁一流 肉质较肥🔸炸豆腐加上汤汁 但本来的炸豆腐外表无被浸林 仲好有脆口
日本野成日都好想食 今日嚟到尖沙咀去咗山林道试吓呢一间小店 黎到比安排坐系吧枱位看到寿司师傅切刺身寿司过程 当时店内客人唔算多 佢有提供set 选择亦有散叫嘅选择
但朋友想咩都试吓所以就散叫左
坐低比安排两款前菜