好耐冇觅食啦,估唔到今次出山之选有惊喜。点会揾中佢呢?都系跟朋友嘅。讲真大角咀真系有d 隐世,好在都近巴士站同奥运站,都算一落就系,易揾。今次跟大队,朋友已经安排好食唛,咿~咿~ 安排有d料到呀。我地中意摸吓酒杯底,酒水唔贵,以我买开嚟讲,同出面差唔多甚至平d,我见好几支个价唔计开瓶费都平过出面,咁不如喺度开,种类多,都 ok。饮酒梗系要"送"酒,Host 都识食呀冇令人失望。先嚟西班牙 5J Jamón Ibérico 全橡果黑毛猪火腿,呢只系叫 Jamón,但好多人都叫佢 ham,错晒!佢系世界四大顶级食材之一 ( 世界四大顶级食材:  5J Jamón Ibérico、意大利白松露、法国鹅肝、法国鱼子酱),佢肉味浓厚咸香,油脂系胺基酸嚟,一啖火腿一啖酒,绝配,加埋 48 个月法国 com`t 芝士,酒体会变化,旧芝士千祈唔好吞住呀!!世上"送"酒冇嘢好得过咁样,一世人真系起码都要咁食一次唔系讲笑,唔系都唔好同人讲"我饮 wine"。跟住到香煎法国顶级鹅肝多士,痴咗线,Host 都醒,叫咗两种, 法国鹅肝多士 ($250/4件) 同法国顶级鹅肝多士 ($300/2件),论份量其实争
今次跟大队,朋友已经安排好食唛,咿~咿~ 安排有d料到呀。

我地中意摸吓酒杯底,酒水唔贵,以我买开嚟讲,同出面差唔多甚至平d,我见好几支个价唔计开瓶费都平过出面,咁不如喺度开,种类多,都 ok。饮酒梗系要"送"酒,Host 都识食呀冇令人失望。先嚟西班牙 5J Jamón Ibérico 全橡果黑毛猪火腿,呢只系叫 Jamón,但好多人都叫佢 ham,错晒!佢系世界四大顶级食材之一 ( 世界四大顶级食材:  5J Jamón Ibérico、意大利白松露、法国鹅肝、法国鱼子酱),佢肉味浓厚咸香,油脂系胺基酸嚟,一啖火腿一啖酒,绝配,加埋 48 个月法国 com`t 芝士,酒体会变化,旧芝士千祈唔好吞住呀!!世上"送"酒冇嘢好得过咁样,一世人真系起码都要咁食一次唔系讲笑,唔系都唔好同人讲"我饮 wine"。跟住到香煎法国顶级鹅肝多士,痴咗线,Host 都醒,叫咗两种, 法国鹅肝多士 ($250/4件) 同法国顶级鹅肝多士 ($300/2件),论份量其实争好少,顶级𠮶只好大好厚,都可以开4件,味道就鹅肝多士都已经好出色,够甘香扑鼻,油脂佳唔漏;顶级鹅肝个甘味则更为醇厚, 油香更丰盛,各有千秋,选择上胜在顶级鹅肝个农场声称自己全天然道德饲养,冇咁罪恶。

主菜比较特别少见,有美国荷尔蒙斯乳牛肉眼同威灵顿鹿柳,无错,系黑白色乳牛𠮶种乳牛,同鹿柳,真系冇谂过乳牛会攞嚟食,块扒好大好厚,嫩滑,肉味浓
冇愈食愈腻嘅感觉,反而重带到支百零蚊嘅红酒更正更好饮!呢个好介绍,有惊喜!! 威灵顿鹿柳又系绝配, 威灵顿牛柳都叫食过, 威灵顿鹿柳真系听都未听过,话系老板卖卖吓威灵顿牛柳同英国鹿柳,忽发奇想将两样撞吓,人间一绝就诞生啦,佢威灵顿猪柳都有架㖞,真系问你估得边样?嚟亲自试吓啦,真系都唔知从何表达,酥皮香喷喷,切落去有声,味道层次丰盛过牛柳好多,更浓郁,更复杂强烈,如果接受到系鹿同食生 d 嘅,试佢值得试过威灵顿牛柳。

最后三度菜色,法国野生鳟鱼子阿拉斯加蟹肉意大利饭、苹果白酒香草烧法国猪五花意大利饭、同大虾带子海鲜意大利手工意粉。两个饭味道各有特色,鳟鱼子蟹肉意大利饭个味冇咁强烈,系食鲜甜蟹肉同卜卜脆鳟鱼子为主(鳟鱼子 "送" 香槟又系冇得顶),口感好得意架,味道令人好舒服追住食;猪五花意大利饭味道香浓惹味,好大对比,食到强烈果香,衬饭两个都出色。最后大虾带子海鲜意大利手工意粉,以为老板咁坚意粉都自己搓埋,唔系,系意大利𠮶面即搓好即急冻飞过嚟,好弹牙,个人觉得有 d 似油面但弹过嘅,个汁好浓似龙虾汤个味,大虾够爽,带子都唔系细细粒缩晒水咁,可以再嚟!!菜色太多选择,食几餐都试唔晒。成餐唔贵,超高质素,又冇加一,每人都系几旧, 抵食呀。
威灵顿鹿柳
苹果白酒香草烧法国猪五花意大利饭
法国野生鳟鱼子阿拉斯加蟹肉意大利饭
西班牙Iberico火腿芝士碟
大虾带子海鲜意大利手工意粉
  • 威露顿鹿柳,美国乳牛肉眼,野生鳟鱼子阿拉斯加蟹肉意大利饭