2021-04-15
估唔到土瓜湾有间 #隐世小店 Libra House,如果唔留意都可能错过了。店舖装修简约,有很多公仔🧸摆设,我喜欢坐高枱,宁静地享受 #下午茶 时间,感觉好舒服。食物方面有我最爱嘅 #全日早餐、#手工薄饼🍕、#手工面包 🥯及 #三文治 等。特别在全部用 #自家制 方包🍞,食落松软。我选择全日早餐A,有(炒蛋、德国肠、烟肉🥓、蘑菇、沙律菜🥗、茄汁豆,加$3转蒜蓉多士)。即叫即制,推介 #蒜蓉多士 食落香脆,充满浓郁蒜香味🧄。另外德国肠同烟肉煎得很香,又不会太咸。蘑菇爽口有很香菇味,炒蛋厚身但不会太老,整体唔错而且份量都足够。试埋 #芝士咸牛肉蛋三文治 🥪,平时我不喜欢这种配搭,因为试过会非常咸😅,但店主推介就试下啦。一来到见到有很多 #半溶芝士 🧀,食落面包松软,咸牛肉同蛋融合一起,加埋 #拉丝芝士,食落咸香并重,味道适中值得一试😋最后当然唔少得饮杯 #鲜奶咖啡 ☕️,很香咖啡味,加上绵密奶泡很好饮。唔饮咖啡的可以试下 #玫瑰普洱绿茶🍵,有浓郁玫瑰香味🌹,加埋清香 #普洱绿茶,很有舒缓感觉,下午茶饮啱晒。由食物到茶饮都感觉到用心,得闲来 #慢活 一下都唔错☺️
由食物到茶饮都感觉到用心,得闲来 #慢活 一下都唔错☺️