2023-09-02
🍜上网见到呢间好🈶️人气而且又贴地亲民嘅叻沙掺掺🍜好早已经bookmark低✍🏻早前终于🈶️时间去试吓噜🥳😋人气小店细细间坐位唔多🪑所以系无订位架☺️早几日去到嘅时候已经开始排紧队噜💯我呢个吃货为咗食都排咗半个钟⏰要排队等候我觉得绝对系值得嘅✅再要排队都一定🈶️下次👍🍜🍜越南原只炸软壳蟹 蚬肉马来香浓咖喱叻沙掺掺 $125🌈排队都系为咗试吓呢碗软壳蟹叻沙掺掺🔥香浓汤底🈚️用味精✅系天然食材同香料嘅味道👅抵赞👍上面仲放在原只炸到外边脆卜卜又唔油腻嘅软壳蟹🦀好味到不得了呀😋个面底系掺掺面🍜即系🈶️油面再加埋米粉落去🔥口感层次好丰富💯好推介🥳🍜越南虎虾海鲜香草椰奶汤掺掺 $75🌈呢碗我拣咗唔辣仲好香椰浆喇沙嘅汤底🔥汤底好浓郁呀🍜大大只嘅越南虎虾超正✅虾肉唔至爽口咁简单💯虾头仲🈶️好多虾膏添👅正到晕呀🥳🥪鲜牛油班兰椰香手工咖央多士(自家鲜制)$38🌈邪恶嘅咖央多士系必食呀💯多士一样系系脆卜卜🔥又惹味💯唔食你一定会后悔喔🥳🥭真.百香果茶(冻) $22🌈真材实料✅充满住水果嘅清香味👅茶色红润❤️口感特别滋润醇厚💯正呀🥳🥤话梅桔仔梳打(冻) $28🌈桔仔梳打味道清新又解渴👅无谂过可以放埋「口立湿」话梅嘅味道系咁夹💯
🍜越南原只炸软壳蟹 蚬肉马来香浓咖喱叻沙掺掺 $125
🍜越南虎虾海鲜香草椰奶汤掺掺 $75
🥪鲜牛油班兰椰香手工咖央多士(自家鲜制)
🥭真.百香果茶(冻) $22
🥤话梅桔仔梳打(冻) $28
🌈桔仔梳打味道清新又解渴👅无谂过可以放埋「口立湿」话梅嘅味道系咁夹💯入口味道咸咸酸酸😋唔错呀🥳