2024-04-15
呢间店最近推出咗两款特别嘅汤底拉面,我叫左其中一款:和牛浓厚鸡白汤拉面,加埋30蚊升级做套餐。和牛浓厚鸡白汤拉面汤底浓郁香滑,非常鲜美。拉面本身弹牙有嚼劲,配上软嫩多汁嘅半熟和牛片,真系一绝。特别系汤底嘅浓郁味道同和牛片嘅结合,令味蕾享受到极致。另外仲叫左黑松露蚬贝酱油汤拉面。呢碗汤面以黑松露蚬贝酱油汤底为特色,带来独特而丰富的风味。汤底系以鲜美嘅蚬贝熬煮而成,加入黑松露调味,带出浓郁嘅香气同滋味。汤底富有层次感,充满了海鲜和黑松露的香浓风味。而呢个面仲有一块猪肉叉烧同一块鸡肉叉烧。除咗拉面之外,我亦试咗其他小食。包括羽根烧饺子,一份有三只,饺子脆皮煎得金黄酥脆,内里嘅馅料鲜嫩多汁,味道香浓。另外既小食系炸海苔鱿鱼六条,鱿鱼肉质鲜嫩,外脆内嫩,味道鲜美,好适合当作开胃小食。整个套餐嘅价钱都好合理,加埋30蚊可以升级做套餐,配菜同饮品都有,100数左右埋单,饱足感十足,又能够尝到不同口味嘅美食,真系物超所值。